dinsdag 11 juni 2013

Mijn eigen naaimachine!

De titel zegt het al: ik heb mijn eigen naaimachine!! Deze heb ik van mijn ouders gekregen omdat ik mijn diploma heb gehaald en ik ben er zo ontzettend blij mee! Het heeft even geduurd voor ik de tijd had gevonden om samen met mijn moeder naar de 'naaimachine-man' te gaan, maar afgelopen weekend was het dan toch zover. Ik kreeg uitgebreid informatie en er werd gevraagd wat ik zoal wilde gaan maken. Vervolgens mocht ik ook zelf wat gaan proberen en werd me allerlei handigheidjes uitgelegd (een draadinrijger, hoe briljant!). Uiteindelijk heb ik gekozen voor een hele leuke machine met hier en daar handige foefjes die het naaiplezier alleen maar zullen bevorderen! Het is een Janome geworden:


Ik wilde hem al Ome Jan gaan noemen, maar het klinkt ook wel een beetje gek als ik zeg dat ik "even met Ome Jan ga naaien", haha! Stiekem vind ik dat ook eigenlijk wel heel erg leuk.. Wie weet lezen jullie binnenkort meer over Ome Jan! 

Het eerste naaiproject is ook al af! Gisteravond heb ik een kussenhoes gemaakt, lekker simpel en zo gepiept (tutorial heb ik hier gevonden) Ik heb natuurlijk al wel eens eerder genaaid, maar ik heb geen fancy dingen gedaan en nu kan ik stap voor stap steeds wat nieuwe en uitdagende dingen gaan proberen. Ik begin nu dus lekker bij wat makkelijkere dingen om Ome Jan wat beter te leren kennen. En ik moet zeggen dat de kussenhoes goed gelukt is! De leuke stofjes helpen ook mee dat het resultaat er zo leuk uitziet.


Ik ben nu al aan het bedenken wat mijn volgende project zal worden, maar weet het nog niet helemaal zeker.. Maar ik ben bang dat jullie daar snel genoeg achter komen, haha! 

6 opmerkingen:

 1. Wauw, Ome Jan is geweldig !! Veel naaiplezier met hem hahaha, hoe bedenkt je 't :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie stofjes. Daar heb je samen met ome Jan iets leuks van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat tof & wat fijn een winkel met uitgebreide info en uitproberen! Ik ben heel benieuwd naar al je naairesultaten met Ome Jan hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. LOL ik heb echt een Ome Jan ;) Anyway, proficiat met je prachtige nieuwe machine! Dat er maar een hoop moois onder vandaan mag komen rollen! Een veelbelovend begin is er in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vriendlief blijkt ook echt een Ome Jan te hebben, is ook een beetje raar, haha!

   Verwijderen
 5. Wat een leuke kussens heb je gemaakt. En je blog is ook gezellig. Je hebt er een volger bij hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen