woensdag 27 februari 2013

Haaknaalden hoesje!

Ik wilde al erg lang een haaknaalden hoesje maken en ben daar een paar maanden geleden eindelijk aan begonnen (Ja, toen al!). Ik vond dat een hoesje voor de haaknaalden dan ook gehaakt moest worden, om te laten zien waar het voor is. Maar alleen haken zou het niet worden, want dan zouden de naalden er zo weer uitvallen en dat is niet handig. Dus moest er een voering in komen. Ik had het helemaal uitgedacht en begon enthousiast met het haken van een vrolijk gekleurd lapje. Toen die af was (heel snel, want het is helemaal niet zoveel natuurlijk) heeft dat lapje heel lang in mijn woltas gewoond om zich af te vragen of het ooit nog een haaknaalden hoesje zou mogen worden. Ik ben nou eenmaal geen held op de naaimachine en aangezien we zelf geen (werkende) naaimachine hebben, was het er nog niet van gekomen. 

Maar nou wil het toeval dat de naaimachine van mijn schoonmoeder een tijdje bij ons logeert omdat we bezig zijn met het maken van kostuums (wij hebben als hobby reenactment en staan met een kampement op de Elf Fantasy Fair dit jaar waarvoor nog het één en ander gemaakt moet worden) en gisteravond had ik tijd en gelegenheid om eens eindelijk mijn voering te naaien! Gisteravond en vandaag de voering in mijn gehaakt lapje genaaid en de laatste details toegevoegd. En nu ben ik ZO trots op mezelf dat ik hier een uitgebreid fotoverslag mag doen van het resultaat! :) Meestal verblijd ik jullie met een mooie collage, maar nu laat ik lekker eens allemaal grote foto's zien! 


Tadaa!! Zo ziet hij eruit! :)

Eén kant opengevouwen (en niet letten op het strakke haakwerk aan de rand ;) )

Helemaal opengevouwen!

Aan de boven kant een los flapje om over de naalden te doen zodat ze er niet uitvallen als ik het hoesje op de kop houd.

Nog wat dichterbij..

Zo ziet de buitenkant eruit, het lapje waar ik in eerste instantie mee begonnen ben.

Een close-up vanuit een andere hoek.

Ik word echt zo blij van mijn haaknaalden hoesje! Hij is ook helemaal Anne geworden met de vrolijke kleurtjes en de groene bloemetjes voering. Er zijn hier en daar wel wat schoonheidsfoutjes, maar daar kan ik heel goed doorheen (of overheen?) kijken, omdat het gewoon heel goed gelukt is. Alles past er in, ook niet onbelangrijk natuurlijk, en ik heb weer achter de naaimachine gezeten met een supertof resultaat. Ik ben blij, jullie ook? 

Oké, nog eentje dan!
5 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk mapje zeg. En goed uitgelegd :-) de kleuren zijn zo lekker fris... Bedankt voor je leuke post. Die envelop is echt super. Het het adres er zo op gezet... leuk voor de postbode. De is ook super. Bedankt..... ( morgen even op mn blog plaatsen.... )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supermooi hoesje! Helemaal rainbow stripes!! :D Grote Foto's Waardig, zeker weten!
  Ben nu ook wel erg nieuwsgierig naar de andere creaties die onder de naaimachine vandaan komen...

  (oh.. en hier ging een envelopje vandaag...éindelijk.... op de bus)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu moet ik toegeven dat Vriendlief handiger is op de naaimachine dan ik, maar na dit hoesje heb ik er wel weer vertrouwen in gekregen! Waarschijnlijk ben ik dan net zo trots en zal ik het hier ook uitgebreid laten zien :)
   Oh wat leuk, was ik alweer helemaal vergeten! Ben benieuwd, vandaag zat het nog niet in de bus, dus ik hoop morgen! :)

   Verwijderen
 3. Wat super mooi gemaakt! Daar mag je zeker wel trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi gemaakt! En ik zie dat je een nieuw ontwerp in je header hebt staan, erg vrolijk! :-)
  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen