zondag 17 februari 2013

Men neme een spelbord...

Gisteren hebben we lekker in de kringloop geneusd en daar liep ik tegen een heel gaaf spelbord aan. Nu wist ik meteen wat ik hiermee moest gaan doen! 


 
Eerder deze week kwam Vriendlief met een nieuw uurwerkje thuis voor achter onze klok, omdat het oude uurwerk na een dag steeds weer stil stond. Maar helaas, helaas! In het verleden blijkt Vriendlief het oude uurwerk vast te hebben gekit aan de klok omdat die los zat en hij is met geen mogelijkheid los te krijgen (in ieder geval niet zo, dat de glazen klok niet zou breken). Toen kreeg ik het idee om zelf een klok te maken, misschien met een leuk stofje over een canvasdoek en dan zelf creatief de cijfers erop maken.. Met dit nog in het hoofd liep ik dus in de kringloop tegen het spelbord aan en zag meteen een onze nieuwe klok! Samen met Vriendlief heb ik het uurwerkje erachter geplaatst en zie hieronder het resultaat.

14 opmerkingen:

 1. Waaaw, wat een leuk idee, ik zag eerder al zoiets op de tv, fabriek romantiek, dacht ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat gaaf! ziet er gezellig uit (en voordeel: het is nu altijd speeltijd!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een origineel idee! Ziet er erg leuk uit! Fijne nieuwe week x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi!

  Wat gezellig dat je op mijn blog bent geweest en een berichtje hebt achtergelaten!
  Ik ga jou ook volgen hoor!

  En wat heb je een mooie klok!
  Echt een super idee!

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de leuke reacties, leuk dat jullie het net zo leuk vinden als ik! Haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. cool! En kan je zomaar een oude klok uiteen schroeven en dat op zo'n bord monteren? Als dat zo gemakkelijk kan (zonder al teveel technische kennis dus hehe) brengt het me wel op ideeën :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, gewoon een simpel uurwerkje (plastic vierkantje aan de achterkant), haal je de wijzers eraf en nog een schroef dingetje, dan kan je dat schroef dingetje vanaf de voorkant door het gaatje in het bord doen en draai je het uurwerkje aan de achterkant erop. Dan de wijzers er weer op (op 12 uur zetten voor je ze vastdraait) en op tijd zetten.

  Dit is zo'n simpel uurwerkje, wij hadden zonder secondewijzer en iets mooiere wijzers (vind ik): http://www.elektronicawereld.nl/productimages/24350.jpg

  En hier zie je het uurwerkje zonder wijzers en zonder dat schroefdingetje. Dus dit draai je aan de achterkant van de klok erop: http://www.hobbyhuis.nl/contents/media/l_0151102.bmp

  Hoop dat je het snapt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de uitleg, het is gelukkig wel simpeler dan het er op het eerste zicht uitziet :-)

   Verwijderen
 8. Super leuk gedaan! Jouw blog ziet er ook gezellig uit dus ik volg je graag terug!

  groetjes Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super leuk idee zeg... kringloop is zo leuk :-). Ik ga je ook volgen hoor. Gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk om te zien dat er ook zo een creatieveling in jou leeft. Erg leuk gedaan! Ga je er ook nog cijfers op maken of kun je zo wel klok lezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb er bewust nog geen cijfers op gemaakt omdat ik eerst wilde kijken of het zo ook af te lezen was, want vind het ergens wel zonde om aan het bord te 'prutsen'. En gelukkig is het heel goed af te lezen! De wijzers zijn duidelijk genoeg :)

   Verwijderen