vrijdag 1 maart 2013

Persoonlijk blogje

Deze week kreeg ik een berichtje van Celine waarin ze mij liet weten dat ze mij had genomineerd voor een Liebster Award. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo hou van het idee dat ik dan ook een aantal mensen moet nomineren en dus het stokje moet doorgeven (net als van die doorstuur e-mails, daar houd ik ook niet van) en daarom zal ik dat met deze tag ook niet doen. Echter vind ik het wel leuk om de 11 vragen die Celine voor mij (en andere genomineerden) heeft opgesteld, te beantwoorden. Op die manier krijgen jullie ook een beeld van wie er achter de blog schuilt.

De vragen die ik kreeg:

Wat vind je een leuk liedje maar schaam je je een beetje voor?
Bijna alle liedjes van Kinderen voor Kinderen! Maar eigenlijk schaam ik me er niet heel hard voor, de hele wereld mag weten dat ik daar van kan genieten :)

Welke film zou je ontelbare keren kunnen kijken?
Mary Poppins met Julie Andrews als Poppins. Vroeger keek ik die altijd als ik ziek was en nog steeds mag ik die graag kijken als ik niet lekker ben.


Wat was vroeger je favoriete Disney figuur?
Merlijn! Geweldig toch als je ineens een visje wordt, of eekhoorntje, of vogeltje.. 

Als je zou emigreren, naar welk land zou je dan gaan?
Zweden of Noorwegen. Het is niet eens zo heel ver weg dat dit gaat gebeuren, ik heb mij aangemeld voor een masteropleiding in Lund (Zweden) en als ik aangenomen word vertrekken we na de zomer richting Zweden! Het is echter nog even afwachten...

Wat is je meest geliefde kledingstuk?
Het jurkje dat ik nu aan heb! Ik heb het al best wel lang en betrap mezelf erop dat zodra het weer uit de was ik hem vrijwel direct weer aan doe. Het is een gestreept jurkje met herfstkleuren en heeft gewoon een hele goede pasvorm en zit lekker los (en de kleur lijkt niet te vervagen terwijl ik hem al zo vaak heb gewassen!)

Noem iets dat je al hebt sinds je klein bent.
Een knuffeltje van een simpel lapje met een bolletje als hoofd met puntmutsje mét belletje (die ik er al eens uit gesabbeld heb, maar er door mama weer zorgvuldig in terug genaaid is)  
 
Beschrijf je droomhuis.
Een landelijk huisje, een beetje als een cottage (het hoeft ook niet heel groot te zijn) het liefst in Scandinavië ergens in een dorpje wat niet al te groot is. Het heeft een grote woonkeuken met een hele grote eettafel wat ook een plek is om gewoon lekker aan te zitten lezen en knutselen. Een tuin zou ik er ook wel graag bij willen, al is het maar om er een grote schuur neer te zetten voor onze motoren en voor Vriendlief zijn gereedschappen. Ik zie nu een Pippi huis voor me, zo'n geel huis, of rood/bruin zoals je ze in Zweden vaak ziet. Vind de huizen hier in Nederland dan eigenlijk maar een beetje saai ;)

 
Boek kopen of boek lenen?
Eerder kocht ik altijd veel boeken (nouja, ik spaarde er altijd een tijd voor en vroeg ze voor Sinterklaas en verjaardag, elk excuus om het niet zelf te hoeven kopen ;) ), maar inmiddels heb ik last van wat ruimtegebrek en leen ik ze liever. Tenzij het een aanvulling is aan de series die ik al heb, dan wil ik de verzameling wel compleet hebben, maar anders zal ik boeken toch niet vaak nog een keer lezen en dan kan ik ze net zo goed lenen.

Waarom ben je begonnen met het bijhouden van een blog?
Ik zag zoveel inspiratie om mij heen op al die blogs van iedereen en ik wilde zelf ook heel graag weer wat creatiever zijn. En een blog was voor mij dan dat creatieve plekje waar ik alle uitspattingen mag laten zien. En ik merk dat het werkt, ik denk nu vaker dat ik nog een project moet afmaken omdat ik het dan hier op mijn blog kan toevoegen aan alle creatieve dingen die hier al staan :)
 
Over welk onderwerp blog jij graag?
Creatieve dingen en dan kan dan ook vanalles zijn, als ik een mooie foto heb gemaakt of een simpel tekeningetje heb gemaakt tot een groot haakproject. Het mag allemaal! Ik schrijf niet echt over mijn dagelijks leven, want mijn blog is geen dagboek voor mij. Ik denk zelfs dat deze post door de vragen het meest persoonlijk is geweest dan ik tot nu toe heb laten zien. 

Welke andere blogs lees je graag?
Ik heb inmiddels een flinke verzameling in mijn bloger leeslijst staan die ik probeer bij te houden, maar omdat hij groeit lukt dat niet altijd even goed. Als ik een keer een dag er niet aan toe kom, dan is het heel veel om te lezen en dan scan ik er wat doorheen. De meeste blogs die ik lees gaan over de dingen waar ik zelf ook graag over blog, creatieve blogs, waar ik dan ook weer inspiratie van krijg :)


4 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen waar jij je mee bezig houdt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om wat meer over je te lezen. Ik hou mijn blog ook meer bij voor de creativiteit dan voor het persoonlijke verhaal maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Fijn weekend. Petra

    BeantwoordenVerwijderen