maandag 20 mei 2013

Flipje op bezoek!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover, Flipje kwam eindelijk bij ons op bezoek! Ik heb zijn hele reis gevolgd via de blog van Petra en nu is hij dan eindelijk bij zijn laatste stop voordat hij weer naar huis gaat. Flipje zat vol met verhalen over de reis die hij al achter zich had liggen, het is ook niet niks natuurlijk voor zo'n klein mannetje. Maar hij was nog steeds in voor leuke dingen hier. Helaas was het een beetje regenachtig, dus naar buiten zijn we dit keer niet geweest. Het uitzicht vond hij wel bijzonder vanuit een bovenwoning, je kan de hele straat zien!Flipje is een erg nieuwsgierig jongetje en ook helemaal nergens bang voor. Hij durfde zelfs kennis te maken met onze konijntjes, die voor hem toch best wel groot zijn. Flipje wilde erg graag kennis maken met Kwik en Flupke en toonde geen moment van angst toen Kwik hem een dikke kus kwam geven!

Toch vond hij het wel weer even spannend genoeg en wilde Flipje het even rustig aan gaan doen. Ik vond alles goed, hij mocht zelf weten wat hij wilde doen. Toen hij me vroeg of ik ook een boek had in zijn formaat moest ik even goed zoeken, maar ik had gelukkig nog wel iets. Flipje was erg blij met het boekje en heeft de rest van de avond lekker op de bank gezeten met het boekje. 
De volgende dag kwam er een vriendin van mij langs en besloten we appelflappen en kanelbullar te gaan bakken. Nou, dat zag Flipje ook wel zitten! Hij heeft ons goed geholpen en wilde graag laten zien wat het eindresultaat is geworden. Als eerste maakten we de appelflappen!En later ook nog de kanelbullar!Beiden werden natuurlijk uitgebreid geproefd en gelukkig ook goedgekeurd door Flipje. Ik heb vervolgens bij Flipje aangedrongen dat het misschien maar weer tijd is om naar huis te gaan, want Petra en Roodkapje missen hem toch wel erg. En Flipje vond ook dat zijn reis nu wel lang genoeg heeft geduurd, dus hij zal snel weer naar huis gaan! 

Ik vond het leuk dat je bij ons langs kwam, Flipje! En ik wens je een goede reis naar huis toe.

3 opmerkingen:

 1. Flipje maakt mooie dingen mee op zijn reis. Stuur je het recept van de kanelbullar mee met Flipje ? Het ziet er heerlijk uit. Roodkapje kijkt echt uit naar zijn thuiskomst. En ik ook natuurlijk. Dank voor de goede zorgen.
  Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijkheid voor Flipje zeg! Weer een leuk verhaal die hij naar huis kan meenemen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zien er goed uit die kanelbullar. Mmm die smaakten Flipje vast wel. LEuk om te lezen dat hij het bij jou ook naar zijn zin had. Die foto met Kwik is echt super :)

  BeantwoordenVerwijderen