maandag 18 maart 2013

Laptop hoes

Ik heb weer een oud project afgerond! Aan mezelf heb ik beloofd dat ik eerst oude projecten ga afmaken voordat ik weer vele nieuwe ga beginnen en er is weer wat af! Dit keer is het de laptophoes die ik ongeveer een jaar geleden ben begonnen. Het is bijna hetzelfde verhaal als mijn haaknaalden hoesje (zie hier), het haakwerk was snel klaar, maar er moest nog een voering in. En ik had besloten dat er een rits in moest nadat ik hier zag hoe gemakkelijk dat eigenlijk is. En zie het resultaat hieronder!




Ik heb de hoes gehaakt met Noorse sokkenwol, volgens mij van Scheepjes. Ik vind het kleurverloop echt geweldig! :) Op de afbeelding hierboven is het al een hoes. Ik heb dus 2 keer het formaat gehaakt dat zichtbaar is, dat dubbel gevouwen en aan elkaar genaaid. 


 

Ik heb dezelfde stof gebruikt voor de voering als in het haaknaalden hoesje, vind het gewoon een leuk stofje en heb niet zo heel veel keus in huis ;)




En de laptop past er nog goed in ook! Ben er erg tevreden over, hij is goed gelukt. Maar had er achteraf eigenlijk nog een extra zacht laagje tussen moeten doen, misschien van vilt ofzo. Om de laptop nog iets meer te beschermen. Maar nu ben ik sowieso wel erg voorzichtig met mijn spullen, dus ik denk dat het wel goed komt!

 

10 opmerkingen:

  1. Nou dat is toch prima gelukt!

    Ik vind het een superleuke hoes met leuke kleurtjes!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke hoes! Hoe zet je nu de rits aan het gehaakte deel? Met de hand of de machine? Groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Ik was lui en heb het met de naaimachine gedaan. Heb een wat grotere steek gebruikt, zodat het wat losser komt te zitten. Het is niet heel mooi van dichtbij, maar gelukkig verstopt deze wol het aardig, maar als je goed kijkt naar de foto's kan je zien dat langs de rits een randje ietwat omhoog staat. Daar heb ik dus langs genaaid. Voor dit werkje kan het wel, maar denk dat het ook een beetje ligt aan wat je aan het maken bent en wat voor garen je haakwerk heeft. Met de hand zul je het wat netter kunnen maken en wat 'onzichtbaarder'.

      Verwijderen
    2. Bedankt voor je reactie! Groetjes Talitha

      Verwijderen
  3. Mooi! Fijn om een project af te maken he, geeft weer ruimte voor nieuwe ideeën. Hij is ook helemaal in stijl met je blognaam ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh die is echt mooi! Zo vrolijk met al die kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, leuk! Ik wil nog eens een hoesje haken voor de tablet van mijn vriend die ik tegenwoordig gebruik. Doe er nu elke keer plastic tasje omheen..
    De kleurencombinatie is tof! Je hebt hem ook netjes gevoerd n de rits is tof zo grof!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kleurencombinaties heb je gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen